Logo Van der Meulen
Mooie badkamers
voor de juiste prijs!

Ontwerp uw nieuwe badkamer zelf in 3D

Beoordeling Baden+ Badkamers
38 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen
9.110
38Baden+

Klik hier voor het badkamer inspiratie boek van Baden+

Van der Meulen Drachten

Facebook Oude Geerdink

Schuurwoning in Boelenslaan

Schuurwoning in Boelenslaan in Friesland

Schuurwoning in Boelenslaan
badenplus-groen-26.jpg
badenplus-groen3958.jpg
badenplus-groen3941.jpg
vdmeulen-badkamer-boelenslaan-19.jpg
vdmeulen-badkamer-boelenslaan-5.jpg
vdmeulen-badkamer-boelenslaan-8.jpg
badenplus-groen3919.jpg
vdmeulen-badkamer-boelenslaan-17.jpg
badenplus-groen3891.jpg
badenplus-groen3901.jpg
badenplus-groen3907.jpg
badenplus-groen3917.jpg

Voor een nieuw gebouwde schuurwoning in Boelenslaan werd van der Meulen benaderd voor advies en ontwerp van de badkamers en toiletten in de woning en daarnaast de vloeren van de volledige benedenverdieping.

Binnen en buiten verbonden

De bewoners, een gezin met 2 kinderen, stond volledig open voor alle ideeën en gaven alle ruimte voor onze inbreng. Uitgangspunt voor het ontwerp was het maken van een praktische woning waarbij buiten naar binnen werd gehaald. Door de grote glaspartijen tot aan de vloer werd daarom gekozen voor het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren.

Hardsteen en houtlook vloertegels

Op de vloer in de woonkamer is de keramische vloertegel Ergon Woodtalk met eiken houtlook toegepast. Door de moderne productietechnieken is deze tegel bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Zelfs de structuur van het hout komt terug in de tegel. Groot voordeel is natuurlijk dat een keramische tegelvloer veel beter geschikt is voor vloerverwarming, en bovendien makkelijker te onderhouden is. Ook op de trappen en balustrade is deze tegelvloer doorgezet om uniformiteit en rust te creëren.

Om een contrast te maken met de verhoogde hal en keuken, zijn deze uitgevoerd met een Belgisch hardsteen nagenoeg zwarte vloertegel. Ook de trap die de twee niveaus met elkaar verbindt is speciaal op maat gemaakt uit hetzelfde Belgisch hardsteen. Maar ook de toilet en badkamers hebben dezelfde vloertegel.

Wandtegels en betonstuc

In alle ruimtes is een duidelijk contrasterende wandbekleding toegepast. In de ruime en luxe badkamer die aan de master bedroom grenst, is gebruik gemaakt van betonstuc verf in combinatie met betonlook tegels van Aparici.
Achter het badkamermeubel van Mastella met opbouw waskommen van Luca Sanitair is een Riverstone kiezelwand aangebracht om de natuurlijke sfeer te benadrukken. In het toilet is op de lange wand dan weer gebruik gemaakt van een stonepanel strip met 3D structuur en onregelmatige vorm. Ook dit vormt weer een mooi contrast met de gladde wandtegels in de rest van de WC.

Luxe sanitair

Uiteraard is ook bij het sanitair gekozen voor kwaliteit! Het grote vrijstaande bad van Luca sanitair is gemaakt van solid surface composiet, waardoor het een matte finish heeft een daarmee extra luxe uitstraalt. De kranen die gebruikt zijn voor bad, douche en boven het badkamermeubel komen van Hotbath, en worden gekenmerkt door de "brushed nickel" afwerking. Hierdoor krijgen ze net een iets warmere kleur, waardoor ze perfect in de sfeer passen die de opdrachtgevers voor ogen hadden.

Tenslotte is er in het toilet beneden gekozen voor een Geberit Aquaclean Meradouche WC. Een trend die we steeds meer zien, waarbij in plaats van met toiletpapier, de reiniging met een op uw persoonlijke voorkeuren af te stellen warm water straal gebeurt. Schoner kunt u zich na een toiletbezoek niet voelen.

Direct contact opnemen