Van der Meulen
Van der Meulen
De Giek 14
9206 AT Drachten
0512 510 250 - info@vandermeulendrachten.nl
Aangesloten bij
close
Bad schoonmaken - Bad schoonmaken Bad schoonmaken - Bad schoonmaken

Bad schoonmaken: 5 tips 

Niks fijner dan lekker in een vol schuimbad zitten. Maar na het badderen heeft het bad ook af en toen een boenbuurt nodig. Hoe je dat het beste kan doen, vertellen we je in dit blog. We geven je vijf tips om je bad schoon te houden. Om elke dag te genieten van een schoon, blinkend bad.

 

Bad schoonmaken - Bad schoonmaken

Gemakkelijk je bad poetsen

Om je bad in goede staat te houden, is juist onderhoud en schoonmaken op zijn tijd van belang. Misschien denk je wel: een bad poetsen is toch niet echt nodig? Toch wel. Zeepresten, kalkaanslag en huidresten zijn de boosdoeners.

Op internet doen allerlei verhalen de ronde over sopjes met azijn of citroensap om zo het bad schoon te houden. Maar het is eigenlijk heel makkelijk als je onderstaande tips volgt.

Tip 1: Spoel je bad goed na

Heb je in een heerlijk bubbelend bad gezeten met een geurend badzout? Laat het bad dan leeglopen en spoel het dan heel goed na met water. Het is belangrijk dat je alle zeepresten de afvoer injaagt. Ook moet je uitkijken met gekleurde babyolie en haarverf. Dit kan vlekken nalaten op acryl, waarvan de meeste baden gemaakt zijn.

Weten van welk materiaal je bad is gemaakt? Lees ons blog over de verschillen in materiaal

Bad schoonmaken - 1. Spoel je bad goed na
Bad schoonmaken - 1. Spoel je bad goed na

Tip 2: Droog het bad goed na

Heb je het bad nagespoeld? Droog het dan ook nog even goed na. Met een oude handdoek bijvoorbeeld, die toch al de wasmand in moest. Gebruik in ieder geval een zachte katoenen doek. Ook water vormt aanslag, met name door de kalk die erin zit. Door het nadrogen voorkom je kalkaanslag.

Droogwrijven na ieder gebruik is de beste manier om kalkaanslag te voorkomen. 

Bad schoonmaken - Banner - Download schoonmaaktips badkamer

DOWNLOAD SCHOONMAAK- EN ONDERHOUDSTIPS BADKAMER

Houd je badkamer lekker schoon en fris. Laat je kranen en spiegels glimmen en je douchewand en tegels blinken. Vraag onze pdf aan met schoonmaak- en onderhoudstips en houd je de badkamer jarenlang tiptop in orde.

PDF SCHOONMAAKTIPS

Tip 3: Bad onderhouden 

Poets ten slotte je bad eens per week met een sanitairreiniger. Er zijn veel reinigers verkrijgbaar die bleek of ammonia bevatten. Dit kan je bad beschadigen. Kies daarom voor een goede sanitairreiniger van bijvoorbeeld Sealskin of van Baden+.

De sanitairreiniger van Baden+ is een alleskunner, die vriendelijk voor het milieu is. Het heeft een zeer lage pH-waarde, maar verwijdert huidvetten en zeepresten toch in een handomdraai. 

Damixa Silhouet vrijstaande mengkraan
Badkraan met drukverhoging

Tip 4: Badkranen poetsen

Wat geldt voor het bad, geldt ook voor de badkraan: goed nadrogen. Ook de badkraan kun je het beste afnemen met een zachte katoenen doek. Eventueel met een reinigend schoonmaakmiddel dat je niet direct op de kranen spuit, maar op de doek.

Als je eens per halfjaar een antikalk coating gebruikt, dan bescherm je de kraan tegen kalkaanslag. Deze coating kun je ook voor je bad gebruiken. Bijkomend voordeel is dat het je bad gelijk antislip maakt.

Bad schoonmaken - Gekleurd of zwart bad schoonmaken

Tip 5: Gekleurd of zwart bad schoonmaken

We zien steeds meer gekleurde en zwarte baden in de badkamers van nu. Het is een schitterend stijlicoon, maar kalkaanslag is nu je grootste vijand. Dat is veel beter zichtbaar op een gekleurde ondergrond. Om jouw bad het stralende middelpunt te laten blijven, pak je het schoonmaken net even anders aan. 

Naspoelen en nadrogen na iedere badsessie is bij een gekleurd bad echt een must. Dit is de beste manier om kalkaanslag te voorkomen. Om het bad te reinigen gebruik je groene zeep of een mild schoonmaakmiddel. Na het soppen, spoel je het bad royaal na met schoon water en daarna wrijf je het droog met een zachte doek. 

Let op: Vermijd te allen tijde chloor, ontkalkingsmiddel waar mierenzuur in zit, en schuurmiddel of -sponsjes. Deze producten tasten de kleur aan of beschadigen het oppervlak.  

Bad schoonmaken - 3. Schoonmaakmiddelen huismerk

Schoonmaakmiddelen huismerk

Baden+ heeft een eigen lijn schoonmaakmiddelen in het assortiment die kalk, vuil en bacteriën aanpakken. Met deze milde schoonmaakmiddelen kun je jouw badkamer schoonmaken zonder deze te beschadigen. Alle producten zijn milieuvriendelijk en zeer krachtig. Hierdoor is er maar een kleine hoeveelheid nodig om de badkamer blinkend schoon te maken!

Benieuwd naar ons assortiment milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen? Lees er hier meer over of bezoek Van der Meulen in Drachten.

Maak een afspraak
Geheel vrijblijvend wanneer het je uitkomt.

Gerelateerde blogs

 

Handige onderhoudstips voor je badkamer

Houd je badkamer jarenlang in goede conditie met onze schoonmaak- en onderhoudstips.

 

Schoonmaaktips voor een schone badkamer in 3 minuten!

Met deze schoonmaaktips houd je de badkamer stralend schoon met maar 3 minuten per dag.

 

Handige tips: schimmel
in de badkamer verwijderen

Hoe verwijder je schimmel in de badkamer het best? Met deze tips heb je zwarte vlekken op je plafond en bruine of oranje voegen zo weer schoon.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken