Van der Meulen
Van der Meulen
De Giek 14
9206 AT Drachten
0512 510 250 - info@vandermeulendrachten.nl
Aangesloten bij
close

Binnenkijken bij een landelijke badkamer
in een stolpwoning

Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Binnenkijken bij een landelijke badkamer Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Binnenkijken bij een landelijke badkamer  

Binnenkijken bij...
Familie Tuijp

Aan het woord:Hans en Marjan
Woonplaats:Warder
Type badkamer:Landelijke badkamer

Van nieuwbouwwoning naar landelijke stolpwoning

Hans en Marjan verhuisden twaalf jaar geleden naar een authentieke stolpwoning, midden in de natuur. Dat gaf ze de mogelijkheid om eindelijk de landelijke stijl in huis te brengen waar ze altijd al van droomden. Nu de badkamer vernieuwd is, is hun droomwoning compleet.

Landelijke badkamer

De landelijke sfeer moest ook in de badkamer terugkomen. Met een berg vol inspiratie zijn ze naar de Baden+ badkamerspecialist gegaan. “Ze hebben ons vanaf het eerste moment perfect begeleid. Het is echt verbazend dat iemand die je niet kent, precies weet wat je nodig hebt”, vertelt Marjan enthousiast.  

Binnenkijken bij een landelijke badkamer - afbeeldingen
Binnenkijken bij een landelijke badkamer - afbeeldingen
Die landelijke hotelbadkamers in de Alpen waren onze grootste inspiratiebron voor de badkamer.

Over de bewoners

Hans en Marjan zijn veel buiten te vinden: actief in de tuin of knus in de veranda. En ook binnen houden ze de verbinding met buiten. Hans: “We wonen als het ware in een aquarium. Waar we ook staan, we hebben een prachtig uitzicht over de landerijen.” En als het even kan, trekken ze voor hun ontspanning de bergen in. Marjan: “Daar hebben de hotels een stijl die ons aanspreekt: landelijk en rustiek, met veel hout en beton. Dat was een grote inspiratiebron voor onze badkamer.”

Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Alinea 2
Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Alinea 2

Slimme benutting van de ruimte

De schuine wanden van de stolpwoning zorgden in de oude badkamer nog voor problemen. “Zo stond de wastafel eerst onder het schuine dak”, vertelt Hans. “Eén van ons stond dus altijd met een kromme rug voor de spiegel. Nu wilden we ruimte voor ons allebei.” Dat is gelukt. Onder de schuine wanden zijn nu een bad en een zitje in de douche geplaatst, waar je die ruimte niet nodig hebt. Zo behoudt de badkamer zijn ruimtelijkheid.

Geen enkel hotel heeft de nieuwe badkamer kunnen overtreffen.

Natuurlijke sfeer in de badkamer

De natuurlijke sfeer komt overal in de badkamer terug. Zo is de wastafel gemaakt van 100% natuursteen en is de onderkast van robuust eikenhout. Ook de tegels kenmerken zich door een natuurlijke uitstraling: een combinatie van beton- en houtlook tegels. De houtlook tegels zijn doorgetrokken in de doucheruimte, wat een rustiek effect geeft. Deze doucheruimte is voorzien van een complete doucheset met verschillende standen en wordt afgesloten met een ruimtebesparende douchewand. Hans: “Het is een totaalplaatje dat helemaal klopt." 

Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Alinea 4
Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Alinea 4

Wellness aan huis

Vroeger zochten Hans en Marjan regelmatig een wellnessresort op, maar sinds de nieuwe badkamer is dat niet meer nodig. Marjan: “Als ik binnen kom, straalt de badkamer gelijk het wellnessgevoel uit. Door de warme kleuren en materialen, maar ook door het ligbad en de ruime douche. Sinds de nieuwe badkamer hebben we meerdere reizen gemaakt, maar geen enkel hotel heeft onze badkamer overtroffen.”

Binnenkijken bij een landelijke badkamer - Nieuwsbrief


VOND JE DIT INTERESSANT?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

  • 6x inspiratie en advies in je inbox
  • Het startpunt van jouw droombadkamer
  • Handige tools en gratis downloads

JA, INSPIREER MIJ

Meer binnenkijkers

 

Binnenkijken bij een zwarte badkamer

Dat de familie van zwart houdt, is meteen duidelijk als je de woning binnenstapt. Met de badkamer als pronkstuk!

 

Binnenkijken bij
twee badkamers in twee stijlen

Deze laten zien dat je in dezelfde ruimte toch twee hele andere badkamers kan realiseren: een mediterrane en natuurlijke.

 

Binnenkijken bij Francis

De voormalige diëtistenkamer veranderde in een droombadkamer. Bekijk de video en ontdek de moderne badkamer!

Met liefde gemaakt
Afspraak maken