Van der Meulen
Van der Meulen
De Giek 14
9206 AT Drachten
0512 510 250 - info@vandermeulendrachten.nl
Aangesloten bij
close
Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century

Tegelcombinaties in de stijl 'Shiny meets Mid-Century'

Een Shiny meets Mid-Century badkamer omarmt hedendaagse luxe, met een knipoog naar het hotel-chic van vroeger. De grandeur van de jaren vijftig maakt een glorieuze comeback, doordrenkt met rijke kleuren zoals bordeauxrood en klassiek blauw. Geniet royaal van luxe, want dát is het uitgangspunt. Een overvloed aan (rosé) goud, glanzende oppervlakken, en sprankelend glas zijn de kenmerken van deze weelderige trend. Ontdek de tegelcombinaties die onze badkamerstylisten speciaal voor jou hebben samengesteld.

Tegelcombinatie ‘Goldrush’

In de Shiny badkamer is uitbundigheid een must. Koninklijke edelmetalen zoals koper en goud spelen hier een vorstelijke rol. De accenttegels nemen het voortouw, en laten we die als eerste bewonderen. Metallic schelptegels in geborsteld rosegoud passen perfect bij de edelmetaal kleuren op de kranen. Het zigzag- en mini-hexagon mozaïek straalt royaal in de Shiny badkamer. De glanzende oppervlakken van deze verfijnde mozaïeken bezorgen je het gevoel van baden in pure weelde. Plaats ze prachtig rondom een riante spiegel of in een sfeervol verlichte nis. 

Wat betreft de basistegels, marmer mag absoluut niet ontbreken. Kies grote formaten met een lichte basis en opvallende aderen in warmgoud, koper of met een bruine ondertoon. Deze kleuren vind je ook terug in de andere basistegels. Voor de vloer adviseren we een warme kleikleur en op de wanden wissel je marmer af met diep bordeauxrood. Grandeur gegarandeerd! In de douchehoek of achter het toilet kun je een vintage accent toevoegen met een beigekleurige tegel en een lichte voeg. Omarm daarbij de retro-charme en ga voor het klassieke visgraatpatroon. Dat roept vast en zeker warme, nostalgische gevoelens op.

Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Tegelcombinatie ‘Goldrush’
Wees royaal en geniet van luxe; dát is het uitgangspunt
Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Tegelcombinatie ‘Le Chic’

Tegelcombinatie ‘Le Chic’

Glas beperkt zich niet tot een fraaie douchewand of riante spiegel, maar manifesteert zich ook in schitterende tegels met klassieke vormen. Glanzende spektegels en langwerpige mini-hexagons in klassiek blauw brengen dat koninklijke gevoel naar je badkamer. Speel met contrasten door te kiezen voor een matte afwerking bij de donkerblauwe hexagontegel. Een donkere voeg geeft deze schitterende accenttegels nog meer allure.

De lichtgrijze basistegels vormen een prachtig contrast met het diepe blauw van de accenttegels. Glanzende grootformaat marmerlooktegels zijn onmisbaar in de Shiny meets Mid-Century badkamer. Combineer dit met een rustige lichtgrijze vloertegel met een matte afwerking. En als je niet alle wanden in marmer wilt hullen, voeg dan een effen witte wandtegel toe voor een subtiel evenwicht. Zo werken glanzende en nostalgische elementen slim samen, resulterend in een unieke beleving van retro-charme en uitbundigheid.

 

Styling tips

Voor een badkamer die de 'Shiny meets Mid-Century' trend omarmt, is de juiste styling essentieel om een luxueus gevoel te creëren. Door de juiste mix van glans, strakke lijnen en subtiele vintage accenten te vinden, kun je een badkamer creëren die zowel tijdloos als eigentijds is.

Kies voor retro lampen met verfijnde details, die kenmerkend zijn voor de Mid-Century stijl. Houten accenten, bijvoorbeeld in de vorm van een elegant badkamermeubel, brengen warmte in de ruimte. Combineer dit met glanzend gouden kranen en royale spiegels om de 'Shiny' component te benadrukken. 

In ons trendblog Shiny meets Mid-Century kom je meer te weten over de stijl en bieden we volop inspiratie. 

Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Styling tips
Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Badkamertegels kiezen in 6 stappen

Tegels maken een belangrijk onderdeel uit van je badkamer. Een goede tegel kiezen, is dan ook best lastig. Ons stappenplan kan je daarbij helpen. Het geeft je tips en ideeën om tot een goede keuze te komen. Download ons plan en vind de badkamertegel die helemaal past bij jouw stijl! 

download STAPPENPLAN badkamertegels

Veelgestelde vragen tegeltrend Shiny meets Mid-Century

  • Welke tegels passen bij de Shiny meets Mid-Century badkamer?
    Bij Shiny meets Mid-Century tegels zien we altijd glamour en retro-charme terugkomen. Waar een glanzende marmerlook XXL-tegel bij uitstek een goede basistegel is, wordt de uitbundigheid versterkt met accenttegels in rijkelijke kleuren en excentrieke vormen.
  • Welke trendkleuren passen bij Shiny meets Mid-Century?
    Dieppaars en -groen, rosé, goud en gepolijst brons zijn karaktervolle kleuren die de aandacht trekken; de retro-charme spat ervan af!
  • Welke structuur hebben Shiny meets Mid-Century tegels?
    Het oppervlak van de meeste wand- en vloertegels is glansrijk en doorgaans glad. Badkamertegels die als accent worden toegevoegd mogen ook een ruwer randje hebben. Dit geeft de uitbundige contrasten waar de Shiny meets Mid-Century badkamer naar streeft.
Tegelcombinaties: Shiny meets Mid-Century - Veelgestelde vragen tegeltrend Shiny meets Mid-Century

Meer Shiny meets Mid-Century

 

Dit zijn de tegeltrends
van dit moment

In dit blog maak je kennis met de tegeltrends van dit moment! Wist je dat terrazzo tegels weer helemaal van nu zijn?

 

Trend: Shiny meets Mid-Century

Deze extravagante stijl kent een overdaad aan glanzende elementen, aangevuld met retro accenten. Dompel jij de badkamer onder in goud of ga je voor een chique inrichting vol nostalgie?

 

5 ideeën voor een retro badkamer

Verlang jij ook weleens naar vroegere tijden? Met deze 5 ideeën voor een retro badkamer hoef je niet langer te dromen.

Met liefde gemaakt
Afspraak maken