Van der Meulen
Van der Meulen
De Giek 14
9206 AT Drachten
0512 510 250 - info@vandermeulendrachten.nl
Aangesloten bij
Onderhoudstips voor uw sanitair - Onderhoudstips voor uw sanitair

Onderhoudstips voor uw sanitair

Uw nieuwe badkamer is een grote investering waar u lang plezier van wilt hebben. Daarom is het belangrijk om het sanitair en de tegels op de juiste wijze schoon te maken en goed te onderhouden. Doet u dat dan garanderen wij u een zeer lange levensduur. Van der Meulen kiest alleen voor kwalitatief goede materialen. Graag helpen wij u met de volgende onderhoudstips.

  • Gebruik uitsluitend milde schoonmaakmiddelen waarvan in de productinformatie uitdrukkelijk staat dat deze geschikt zijn voor de te reinigen materialen.
  • Agressieve schoonmaakmiddelen zoals antikalk en ammoniak kunt u niet gebruiken voor keramiek, kunststof, glas of tegels. Ook schuurmiddelen en staalwol zijn uit den boze, want die beschadigen het oppervlak zo zeer dat herstel soms niet meer mogelijk is.
  • Gebruik een zachte doek, zeem of spons.
  • Gebruik geen microvezeldoekjes of vuilgommen. Deze bevatten vaak kleine schuurdeeltjes die krasjes kunnen achterlaten.
   Maak alle oppervlakken altijd droog. Staand water kan schade veroorzaken op kitranden (schimmel) en tegels (kalk).
  • Heeft u uw keramiek laten behandelen met een antikalk coating? Dan kunt u deze niet schoonmaken met bleekwater. Dat tast de antikalk coating aan waardoor deze snel verdwijnt. Hiervoor kunt u het beste een mild schoonmaakmiddel gebruiken of heeft u een speciaal middel nodig dat verkrijgbaar is bij Van der Meulen.
  • Helder glas van de douchewand kan met milde schoonmaakmiddelen en gebruikelijke glasreinigers goed worden schoongemaakt.
  • Chemicaliën of bijtende middelen moeten onmiddellijk met water worden afgenomen, om het glazen oppervlak te beschermen. Schuren en hard wrijven beschadigd het glazen oppervlak ook. Indien de douchewand met een antilkalk coating is behandeld, is het verstandig om met een zachte doek en een speciaal daarvoor ontwikkeld reinigingsmiddel de douchewand schoon te maken. 
  • Kunststof zoals mineraalmarmer wastafels, acryl baden en douchebakken kunnen met gebruikelijke huishoudelijke schoonmaakmiddelen worden onderhouden. Gebruik geen schuurmiddelen en altijd een zachte doek of spons. Schoonmaakmiddelen op azijnbasis, nitro- of kunstharsverdunners zijn niet geschikt voor de reiniging van kunststof oppervlakken.
  • Wilt u uw mineraalmarmer wastafel extra beschermen? Dan kunt u de wastafel elk kwartaal met een goede autowas behandelen. Hierdoor wordt het blad gepolijst en verdwijnen kleine krasjes. Ook wordt de waterafstotende werking versterkt.
  • Haarkleurmiddel, bleekmiddel en water boven de 65 graden kunnen de wastafel blijvend beschadigen.
  • Hoogglanzende meubelfronten beschikken over zeer goede reinigingsmogelijkheden, omdat het oppervlak compleet gesloten is. Vuil kan daardoor zonder veel krachtinspanning en zonder chemische middelen goed worden verwijderd. Let er wel op dat de gebruikte schoonmaakmiddelen (doekjes, sponsjes, enz.) extreem schoon zijn. Eventueel aanwezige zand- of stofdeeltjes kunnen krassen op het oppervlak veroorzaken. Gebruik geen microvezeldoekjes!
  • Voor het reinigen van chromen kranen adviseren wij u geen schurende of bijtende schoonmaakmiddelen te gebruiken. Chroom blijft mooi als u het regelmatig met een zachte doek schoonmaakt en hiervoor een mild schoonmaakmiddel gebruikt.
  • Natuursteen is uniek door de oneffenheden, kleurverschillen en ingesloten deeltjes die iedere tegel van zichzelf heeft. Een bewijs voor het natuurlijke karakter is de patina die in de loop van de jaren wordt gevormd. En ook gebruikssporen horen daarbij. Er mogen geen zuurhoudende onderhoudsmiddelen, bijtende reinigingsmiddelen en reinigers met azijn of citrus gebruikt worden. De uitstraling van natuursteen kan alleen worden behouden, als u vuil uitsluitend met een vochtige doek verwijdert. Wij raden u aan om het natuursteen te impregneren. Van der Meulen in Drachten adviseert u graag.
  • Spiegels kunt u met een schone zachte doek (zeem) met behulp van lauw water schoonmaken. Zorg dat de randen perfect droog zijn na de schoonmaakbeurt. Gebruik nooit zure, kalk reinigende of schurende producten. Deze tasten de randen van de spiegel aan. Gebruik bij voorkeur een spiegelreiniger zonder ammoniak. Zorg na gebruik van de badkamer dat er geen condens achterblijft op de spiegel. Spiegelverwarming zorgt ervoor dat uw spiegel altijd condensvrij is.
Deel dit artikel
  Onderhoudstips voor uw sanitair - Banner - Badkamerboek

Een cadeautje, het Baden+ Lookbook!

Boordevol badkamerinspiratie met binnenkijkers, moodboards en heel veel productinformatie. Haal dit prachtige 130-pagina tellende badkamerboek gratis op bij uw Baden+ specialist.

Direct contact opnemen  
Onderhoudstips voor uw sanitair - Reviewblok
Wij scoren een
9.2
9.2 van 1 10
09-09-2018
Waardering van onze klanten Het werk wordt uitgevoerd volgens afspraak door vakmensen.
Onderhoudstips voor uw sanitair - Nieuwsbriefblok
 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en
blijf op de hoogte van trends & acties